Dr. Miskolczi Mária

ügyvéd, iparjogvédelmi ás adatvédelmi szakjogász

Dr. Miskolczi Mária 1983-ban szerzett jogi diplomát az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán. Ügyvédként a szellemi alkotások jogára specializálódott, 1985-óta számos külföldi és hazai cég védjegyportfólióját kezeli, több jelentős bitorlási és versenyjogi ügyben látott el jogi képviseletet. Nevéhez fűződik az első – domain névvel kapcsolatos – Eseti Választottbírósági eljárás Magyarországon.

Az iparjogvédelmen túl a társasági jog, a munkajog és az ingatlanjog területén rendelkezik sok éves szakmai gyakorlattal.

Külkereskedelmi-, európai jogi-, és  adójogi posztgraduális képzéseken vett részt.

Nyelvtudás: angol

Tagságok: Magyar Védjegy Egyesület tagja, Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

Email: office@miskolczilaw.hu

Dr. Jalsovszky Györgyné

szabadalmi ügyvivő, európai szabadalmi ügyvivő

Dr. Jalsovszky Györgyné 1967-ben végzett vegyészként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1969-ben tette le a szabadalmi ügyvivői vizsgát, majd 1980-ban jogi diplomát is szerzett az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán.  Egyike azon kevés kollégának, aki műszaki és jogi ismeretekkel egyaránt rendelkezik.

Kiemelkedő szakmai pontosságának, lényeglátásának és a hivatása iránti alázatának köszönhetően a hazai iparjogvédelem elismert szakembere. Számos előadásával, szakmai írásával, jogszabály-módosítási javaslatával járult hozzá e jogterület fejlődéséhez.

Nyelvtudás: angol, német

Kamarai tagságok, tisztségek: Magyar Szabadalmi Ügyvivő Kamara tagja, a Magyar Szabadalmi Ügyvivő Kamara Felügyelőbizottságának volt elnöke, az AIPPI Magyar Csoportjának tiszteletbeli tagja, Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület tagja.

Díjai: Jedlik Ányos Díj, Somlai Tibor díj.

E-mail: i.jalsovszky@miskolczilaw.hu

Dr. Molnár Barna

az irodánkkal együttműködő ügyvéd

Dr. Molnár Barna 2000-ben végzett jogászként a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude minősítéssel. 1997. évben  európai uniós jogot hallgatott Svédországban a Lundi Egyetemen angol nyelven. 2004. évben szerzett jogi szakvizsgát jeles minősítéssel, és azóta egyéni ügyvédként dolgozik.

Az ügyvédi tevékenysége körében polgári jogi peres és peren kívüli ügyekkel, ingatlanügyekkel, társasági és gazdasági joggal, munkajoggal és gazdasági büntetőjoggal foglalkozik.

Nyelvtudás: angol

Tagság: Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

E-mail: molnarbarna@t-online.hu